maanantai 26. syyskuuta 2011

Tervetuloa uuteen blogialustaan !

Aloitin Microsoft Live  Spaces-käyttäjänä vuonna 2005, tarkalleen 30. marraskuuta, 2005. Miellyin heti siihen Spaces-alustaan, koska se oli kiinteästi yhteydessä valokuvakansioiden, arkiston, Messenger-kaverien ja myös muiden M$ – ohjelmien kanssa.

Vuonna 2010 tuli kuitenkin kylmää vettä niskaan: Spaces lopetettiin ja pakkosiirrettiin blokistit Wordpress.com – alustalle. Se oli silloin aikamoinen kulttuurishokki, käyttöliittymä oli kymmenen vuotta vanhanaikaisempi ja kuvien ja muiden multimediadokumenttien säilytykseen oli minimaalinen tila käytettävissä. Yritin aikani totutella, ja M$ Live Writerissä olikin liittymä Wordpressiin, saattoi siis tehdä koneella sen dokumentin ja julkaista suoraan Wordpressiin. Kuvatkin sain Liven kuva-albumista liitetyksi. Ei siinä mitään.

Sitten M$ Live muuttui jälleen keväällä 2011; kuva-albumeista tuli Skydrive, paikka jossa voi jakaa dokumentteja ja editoida tiedostoja kavereiden yms. kanssa “pilvessä”. No, homma toimi hyvin kyllä,  ja tilaa on mahtavat 25GB, mutta Wordpress poisti toiminnoistaan suoralinkityksen niihin kuvatiedostojen linkkeihin, muotoa “https://*****”. Vanhat jo linkitetyt kuvat ovat pysyneet, mutta uusia ei voi linkittää samalla tavalla. Kesällä 2011 ei ole enää saanut mukavasti kuvia mukaan blokeihin, siksi nyt tämä lähtö tänne Bloggeriin sai lopullisen kimmokkeensa.

Teen tätä edelleen Live Writerissä, siitä kiitos kaunis kuitenkin M$:lle,  kun vielä onnistuu.
Palaan kuvien kanssa hetken päästä, kunhan totuttelen vielä.

-SS-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidätän oikeuden päättää kommenttien julkaisemisesta tai julkaisematta jättämisestä.